Αγώνας επιβίωσης του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία

Αγώνας επιβίωσης του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία

Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Άγγελος Τόλκας την περασμένη Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των ξενοδόχων, στα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία λύση από την Κυβέρνηση.
Οι ξενοδόχοι της Ημαθίας έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Οι κρατήσεις, ακόμα και την τουριστική περίοδο των Χριστουγέννων, ήταν ελάχιστες. Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, γίνεται πλέον απειλητική και για αυτόν τον οικονομικό κλάδο στο Νομό.
Ο Άγγελος Τόλκας, ήδη από τις 21/12/2021, με ομιλία του στη Βουλή, απηύθυνε έκκληση προς τον Υπουργό Τουρισμού να ενισχυθούν τόσο οι Ξενοδόχοι της Ημαθίας όσο και η ίδια η Ημαθία, ως τουριστικός προορισμός. Έκανε μάλιστα από τότε σκληρή αντιπολίτευση στο Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο από πολύ νωρίς είχε μιλήσει επιπόλαια για success story στο χειμερινό τουρισμό. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε πουθενά, πέρα από έναν- δύο προορισμούς στη χώρα. Δυστυχώς, ο δικός μας τόπος είναι πάλι εκτός σχεδιασμού. Οι Υπουργοί τάζουν πράγματα σχεδόν απραγματοποίητα και ο Ημαθιώτης επιχειρηματίας βλέπει τις ευκαιρίες να χάνονται. Ακόμα και στο Ταμείο Ανάκαμψης η Ημαθία κινδυνεύει να μείνει εκτός.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το πλούσιο τουριστικό απόθεμα του τόπου μας, οι δυνατότητες αξιοποίησής του και οι ευκαιρίες, οι οποίες ανοίγονται μπροστά σε νέους τομείς, αλλά και η συμβολή της χρήση της Τεχνολογίας στην ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάδειξη του πολιτισμού του Νομού μας.
Με αφορμή τη συνάντηση, ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε: «Χρειάζεται με νέους, έξυπνους τρόπους, όχι μόνο να διεκδικήσουμε περισσότερα κονδύλια, περισσότερους πόρους, περισσότερες δυνατότητες για την Ημαθία, αλλά και να ισχυροποιήσουμε το τουριστικό προϊόν μας, ώστε να προσελκύσουμε όσο δυνατόν περισσότερο κόσμο. Βρισκόμαστε σε πλεονεκτική γεωγραφική θέση και οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που υπάρχουν γι’ αυτή την ανάπτυξη που επιθυμούμε. Η Ένωση Ξενοδόχων πάντα πρωτοστατεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες, που μας αναδεικνύουν ως προορισμό. Η χρήση των Νέων Τεχνολογιών είναι ένας τομέας, στον οποίο πρώτοι θα πρέπει να επενδύσουμε στην περιοχή.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να σκύψει επάνω στα προβλήματα της ελληνικής επαρχίας, πολύ περισσότερο του Νομού μας, γιατί την έχει παραμελήσει παντελώς.