ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

1978

Ο Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα Ημαθίας. Γονείς του είναι οι Χαράλαμπος και Ευγενία Τόλκα, συνταξιούχοι, γεωπόνος και δασκάλα αντίστοιχα κι έχει δύο αδέρφια/ Είναι παντρεμένος κι έχει μια κόρη.

2003

Αποφοίτησε από το 1 ο Γενικό Λύκειο Νάουσας, σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Οικονομικό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

2005

Από το 2005 έως και σήμερα ασκεί Δικηγορία διατηρώντας γραφεία στη Βέροια και στην Αθήνα. Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εμπορικών επιμελητηρίων, στις συγχωνεύσεις εταιριών και έχει αναλάβει την ανάπτυξη σχημάτων κατοχύρωσης, τυποποίησης και ανάδειξης τοπικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Επίσης έχει πρωτοστατήσει στην αναγνώριση πολιτιστικών και οικονομικών δραστηριοτήτων σε διεθνές επίπεδο (οργανισμούς ISO, UNESCO κλπ).( Δείτε εδώ )

2006

Στην πολιτική εισέρχεται το 2006 όταν και εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας. Ξεχωρίζει στα έδρανα της αντιπολίτευσης για τις προτάσεις του για την Ημαθία.

2009

Στις εκλογές του 2009 εκλέγεται βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία. Ασχολείται και προωθεί τα καίρια θέματα της Ημαθίας. Τρεις δήμοι στο Νομό, ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον δρόμο Πατρίδα – Νάουσα, χρηματοδότηση παλιάς μητρόπολης Βέροιας και εικονικού μουσείου Βεργίνας, απόκτηση λεωφορείου ειδικού σχολείου Αλεξάνδρειας, διατήρηση νοσοκομείου Νάουσας καθώς και όλων των δημόσιων υπηρεσιών του Νομού, επιπλέον χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωση του Δικαστικού Μεγάρου στη Βέροια, τροπολογία για επανάχρηση Αγοράς Κουλούρας (λινκ το βίντεο που ανέβασα στο youtube από βουλή) Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, Δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και στην ειδική μόνιμη επιτροπή έρευνας και τεχνολογίας. Επίσης συμμετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης "SIEMENS" στο σύνολό της και στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά πρώην Υπουργού, σχετικά με την 15.2.2000 σύμβαση κατασκευής και παράδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό υποβρυχίων τύπου 214.

2011

Ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ελληνικής κυβέρνησης στις 3/8/2011.

2012

Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη πρώτος στην Ημαθία, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012 αλλά λόγω του εκλογικού νόμου η βουλευτική έδρα δεν διατηρείται στην Ημαθία.

2013

Το 2013 επιλέγεται ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας όπου μέσα σε ενάμιση χρόνο καταφέρνει σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα, διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας απέναντι στις επιταγές για απολύσεις στο Δημόσιο και βραβεύεται για την διοίκησή του σε διεθνές συνέδριο Δείτε εδώ

2015

Το 2015 ήταν υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου στην Ημαθία. Ανέλαβε Γραμματέας στον Τομέα Παιδείας και στη συνέχεια Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής.

2018

Στις 9 Οκτωβρίου 2018, παραιτήθηκε από το Κίνημα Αλλαγής, καθώς ήρθε σε σύγκρουση με την ηγεσία του κόμματος σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση του νέου φορέα.

2019

Τον Φεβρουάριο του 2019 αναλαμβάνει Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας.

2019

Στις εκλογές του 2019 είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 24 ψήφων αλλά δικαιώνεται από το Εκλογοδικείο μετά από επανακαταμέτρηση και καταλαμβάνει την βουλευτική έδρα.