Συναντήσεις με Δημάρχους Ημαθίας και Περιφερειάρχη

Συναντήσεις με Δημάρχους Ημαθίας και Περιφερειάρχη

Το περασμένο διάστημα είχα συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κο Καλαϊτζίδη, τον Δήμαρχο Βέροιας κο Βοργιαζίδη, τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κο Γκυρίνη και τον Δήμαρχο Νάουσας κο Καρανικόλα.
Σε αυτές τις πρώτες συναντήσεις μας συζητήσαμε σημαντικά προβλήματα του Νομού και των Δήμων, τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν με την πανδημία του Covid 19 και την κλιματική αλλαγή καθώς και την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους.
Η σημερινή Κυβέρνηση με αποφάσεις της προσπαθεί να ελέγξει την τοπική αυτοδιοίκηση και την οδηγεί σε οικονομική ασφυξία ενώ εγκλωβίζει με γραφειοκρατικά εμπόδια κάθε δυνατότητα ανάκαμψης. Αυτή η πολιτική της ΝΔ μας βρίσκει απέναντι.
Αναφέρθηκα ιδιαιτέρως στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην ανάγκη διεύρυνσης της συμμετοχής των συμπολιτών και της πολυφωνίας, στην ανάγκη που έχει η χώρα για μετάβαση σε ένα νέο, βιώσιμο και δίκαιο μοντέλο ανάπτυξης για όλους, στην συμβολή της αυτοδιοίκησης στην αλληλεγγύη της κοινωνίας μας.
Τέλος, συζήτησα την πρότασή μου για την ανάγκη διοργάνωσης ενός μεγάλου, ανοιχτού και δημοκρατικού αναπτυξιακού συνεδρίου για την Ημαθία για να μην αφορά η ανάπτυξη τους λίγους αλλά όλους.