Γιατί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στην Ημαθία

Γιατί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στην Ημαθία

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από μία εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική μάχη και το διακύβευμα πλέον είναι μεγάλο, αλλά και διπλό. Σε εθνικό πλαίσιο ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας και πώς αυτή θα πορευθεί. Σε επίπεδο νομού, αν θα αλλάξει ρότα η Ημαθία που εδώ και τέσσερα χρόνια βουλιάζει.

Η Ημαθία βουλιάζει λόγω της ανυπαρξίας πολιτικών και της προχειρότητας της ΝΔ, που οδήγησαν ολοφάνερα σε εξαπάτηση έναν ολόκληρο νομό. Η παρακμή εκδηλώνεται με την συρρίκνωση της οικονομίας της περιοχής, την καταστροφή των μικρομεσαίων και των εμπόρων που με δυσκολία κρατούν τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους, την πλήρη απουσία ελέγχου της εργατικής νομοθεσίας στην μισθωτή εργασία, την δραματική μείωση των εισοδημάτων του αγροτικού κόσμου, τον αθέμιτο καθορισμό των τιμών των προϊόντων από μεγάλους “παίκτες” της βιομηχανίας αγροδιατροφής.

Κανένα μεγάλο έργο ή έργο υποδομής σε αυτά τα τέσσερα χρόνια παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν υλοποιήθηκε στον νομό. Η επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου κατέληξε σε απόλυτο φιάσκο. Οι αποζημιώσεις λόγω των ζημιών της παραγωγής επίσης φιάσκο. Οι υπηρεσίες υγείας σε Βέροια, Νάουσα κι Αλεξάνδρεια συνεχώς φθίνουν κυρίως γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον κορωνοϊό για να κάνει μεγάλες επενδύσεις στις δομές υγείας. Κάθε εξαγγελία Υπουργού για την Ημαθία εξελίχτηκε σε μεγάλη κοροϊδία.

Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης οι βουλευτές της ΝΔ αντί να κάνουν απολογισμό συνεχίζουν και βεβαιώνουν απλά ότι πρόθεση τους είναι η καλή συνεργασία, λύση όμως καμία.

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι ένα πρόγραμμα προοδευτικό με όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο. Ένα πρόγραμμα με στήριξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής, υπεράσπισης και στήριξης του κόσμου της Ημαθίας. Ένα πρόγραμμα με ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με έλεγχο σε όλα τα επίπεδα για αποτροπή της αισχροκέρδειας από τις λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις. Παράλληλα, είναι εφικτό αλλά και αναγκαίο να διοχετευθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, να γίνουμε ο πρώτος νομός που διασφαλίζει τη διατροφική επάρκεια και ποιότητα. Ακόμα και σε επίπεδο υγείας μπορούμε να έχουμε δύο νοσοκομεία σε λειτουργία με κλινικές κι υπηρεσίες πρωτοπόρες κι ολοκληρωμένες. Ένα πρόγραμμα που καλύπτει συνολικά τις ανάγκες της Ημαθίας, αλλά κι ένα πρόγραμμα που αξίζει να έχει ο νομός μας. Έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει τέτοιο πρόγραμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το κυρίαρχο κόμμα που εκπροσωπεί τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο της Ημαθίας, την πλειοψηφία των Ημαθιωτών σε πολιτικό, κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο απέναντι σε ολιγαρχίες συμφερόντων, “κληρονόμους” κι εξαρτήσεις.

Γίνεται, λοιπόν, μεγαλύτερη ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι μόνο να είναι πρώτος στην Ημαθία, αλλά να το κάνει εμφατικά, ώστε έτσι να έρθει η αλλαγή και το σημαντικότερο για τον νομό μας, η νέα πνοή κι η ανάπτυξη που αξίζουμε.

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους κι όλες, νέες και νέους, ανθρώπους του καθημερινού αγώνα αλλά και της δημιουργικής προσπάθειας, όλους όσους αγωνιούμε κι αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, να δώσουμε ΜΑΖΙ τον αγώνα αυτόν.

Να φέρουμε την Ημαθία σε τροχιά ανάκαμψης και προόδου!

Να την κάνουμε κυρίαρχη.

Για μια Ημαθία ισχυρή, όχι των ισχυρών. Την αξίζουμε!