Άγγελος Τόλκας : Κλείσιμο καταστήματος Eurobank Βέροιας.

Άγγελος Τόλκας : Κλείσιμο καταστήματος Eurobank Βέροιας. Πλήγμα για τον τόπο, εκβιαστικές πρακτικές για τους υπαλλήλους.

Ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άγγελος Τόλκας κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης με θέμα την απόφαση της διοίκησης της τράπεζας Eurobank να κλείσει, στα μέσα Φεβρουαρίου, 25 καταστήματα, μεταξύ αυτών και το κατάστημα της Μητροπόλεως στη Βέροια.
Για το θέμα αυτό είχε Διαδικτυακή συνάντηση με το Προεδρείο των Εργαζομένων της Eurobank με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Αντώνη Δεληχάτσιο.
Σύμφωνα με το Προεδρείο η απόφαση της Eurobank λαμβάνεται χωρίς κριτήρια και ενώ το κατάστημα της Βέροιας δεν θεωρείται αρνητικών αποδόσεων. Την ίδια στιγμή παρατηρούντια τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα όλων των τραπεζών που οφείλονται στην έλλειψη υπαλλήλων.
Στην ο Άγγελος Τόλκας θέτει τα προβλήματα που δημιουργούνται (οικονομικά, επαγγελματικά, οικογενειακά) στους τραπεζοϋπαλλήλους από τις αποφάσεις συγκεκριμένων τραπεζών που ουσιαστικά τους οδηγούν βιαίως στην έξοδο ή τους μεταθέτουν σε άλλες πολύ μακρινές αποστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή άλλες τραπεζικές πρακτικές δείχνουν ότι υπάρχουν λύσεις.
Επιπλέον, με το κλείσιμο του καταστήματος αποκλείονται από τις συναλλαγές μικροί καταθέτες, ηλικιωμένοι που δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές, επαγγελματίες αλλά και συνολικά η περιφέρεια. Τη στιγμή μάλιστα που οι Τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν, στηρίχθηκαν από την Πολιτεία και πρέπει να αναλάβουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο.
Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να στηρίξουν τις ανάγκες της Ημαθίας και των εργαζομένων, το ίδιο και οι τοπικοί Βουλευτές της ΝΔ που αρκούνται σε θεωρητικές αναλύσεις περί ανάπτυξης και ανέξοδες δηλώσεις περί δήθεν μείωσης φόρων.