Καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής με ευθύνη της Κυβέρνησης. Πολιτική για λίγους και εκλεκτούς και στην Ημαθία

Ακρίβεια, αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα, εφόδια, καύσιμα εξαιτίας όχι μόνο των διεθνών εξελίξεων αλλά κυρίως της πλήρους απουσίας οποιουδήποτε ελέγχου και πολιτικής βούλησης από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εναρμονισμένες πρακτικές και νόθευση ανταγωνισμού για συμπίεση των τιμών εις βάρος των αγροτών στη βιομηχανία κομπόστας και χυμού.

Παραλείψεις και αστοχίες της Κυβέρνησης που οδηγούν τον αγροτικό τομέα σε έλλειψη εργατικών χεριών.

Στήριξη μόνο των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και των εκλεκτών μόνιμων «εκπροσώπων» της αγροτικής παραγωγής.

Διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης στους λίγους ενώ ο αγροτικός κόσμος μένει εκτός.

Μέσα στις παραπάνω συνθήκες ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας έχει να κάνει με μια Κυβέρνηση απούσα, πρόχειρη, χωρίς σχέδιο, χωρίς καμία διάθεση στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής.

Την Ημαθία περιδιάβηκε κλιμάκιο πολλών Υπουργών πριν την ΔΕΘ. Ήλθαν και φύγαν με άδεια χέρια. Στην Ημαθία σε λίγο καιρό θα μετράει ο κάθε αγρότης τί του έμεινε από την φετινή παραγωγή.

Η οργή όμως ξεχείλισε από τις τελευταίες εξελίξεις που αντιμετωπίζουν τους αγρότες ως πολίτες δύο κατηγοριών, ως επαγγελματίες που δεν έχουν τα ίδια προβλήματα.

Συγκεκριμένα:

  • Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο ΦΙΑΣΚΟ.
  • Για τις προκαταβολές από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην παραγωγή Ιουνίου ΦΙΑΣΚΟ. Όλη η Ημαθία μένει εκτός.
  • Για την στρεμματική αποζημίωση λόγω της Ουκρανικής κρίσης εδώ και δύο ημέρες ΦΙΑΣΚΟ καθώς μοιράστηκε σε ελάχιστους μόνο αφήνοντας εκτός την μεγάλη πλειοψηφία των Ημαθιωτών.

Απαιτούμε:

  • Δίκαιη αντιμετώπιση όλων των αγροτών
  • Παρεμβάσεις ελέγχου σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στα υπερκέρδη των λίγων επιχειρήσεων
  • Ουσιαστική υποστήριξη στην Ημαθία ώστε να μην απειληθεί η διατροφική επάρκεια στη χώρα μας
  • Οικονομικός έλεγχος όλων των μονάδων που επιχορηγούνται και δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των ΔΣ τους
  • Άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να συζητηθούν και να λυθούν από τώρα τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την παραγωγική περίοδο.

Πλέον όλα έχουν γίνει πολύ καθαρά. Ο κος Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά γιατί επέλεξε να ταυτιστεί απόλυτα και μόνο με τα μεγάλα συμφέροντα και τους λίγους. Γιατί δεν έχει καμία έγνοια για την κατάσταση στον αγροτικό κόσμο. Γιατί δεν έκανε τίποτα 3 χρόνια που η χώρα λάμβανε, λαμβάνει και μοιράζει ποσά άνω των 50 δισεκατομμυρίων ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να συγκεντρωθούν στα ταμεία ποσά άνω των 30 δισεκατομμυρίων.

Μόνη λύση οι εκλογές, η απαλλαγή από αυτήν την Κυβέρνηση και η στήριξη της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.