Η Ημαθία στο σκοτάδι του Κορωνοϊού με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η Ημαθία στο σκοτάδι του Κορωνοϊού με ευθύνη της κυβέρνησης

Στην Ημαθία μπήκαμε στο νέο κύμα Κορωνοϊού με τις χειρότερες προοπτικές. Ο Νομός μας πρωταγωνιστεί καθημερινά στους αρνητικούς αριθμούς της πανδημίας, ενώ οι κλινικές των νοσοκομείων είναι γεμάτες και αναζητούνται θέσεις σε άλλα κοντινά ή μακρινά Νοσοκομεία.

Αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση με τον περσινό χειμώνα, που ο τόπος μας πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές. Η Κυβέρνηση δε φρόντισε να ισχυροποιήσει τα δύο νοσοκομεία του νομού, τις ΜΕΘ, την πρωτοβάθμια υγεία, τους εργαζόμενους στην υγεία. Έχει επίσης ευθύνη γιατί το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ημαθία απέτυχε εξαιτίας των παλινωδιών, των αντιφατικών μηνυμάτων και της μη σοβαρής επιστημονικής ενημέρωσης.

Χωρίς να έχει μάθει από το πάθημά της, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την ίδια πολιτική, σφυρίζοντας αδιάφορα για την υγεία των πολιτών, καλώντας τους να πληρώσουν για ακόμη μια χρονιά το μάρμαρο. Τώρα πια έχει απελευθερώσει τα πάντα, δίνοντας για ακόμη μια φορά το αντιφατικό μήνυμα της χαλάρωσης, όταν όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέα έξαρση.

Σε λίγο και πάλι για την κυβέρνηση θα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την ίδια.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος θεωρεί πολυτέλεια να ενημερώσει όλους τους κατοίκους της Ημαθίας για την κατάσταση που επικρατεί, αφήνοντάς τους σε βαθύ σκοτάδι.

Σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Σαν να μην υπάρχει η Ημαθία.
Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη εμβολιασμού, αλλά και τη λήψη ειδικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο. Προτείναμε να εκπονηθεί ένα ειδικό σχέδιο. Να ενισχυθούν με κάθε τρόπο τα νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Να γίνει ιχνηλάτηση του ιού, διενέργεια μαζικών δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων του πληθυσμού με rapid test από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, ευρεία σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, ώστε να αντιμετωπιστεί προληπτικά η κατάσταση, έλεγχος του ιικιού φορτίου στα λύματα.

Επισκεφτήκαμε τις Δομές Υγείας στο Νομό και καταθέσαμε ερωτήσεις στη Βουλή, χωρίς να λάβουμε ούτε μια απάντηση.

Απούσα η κυβέρνηση, απόντες και οι τοπικοί βουλευτές της, που μόνο στις αρχές της πανδημίας φωτογραφίζονταν δίπλα στους υγειονομικούς. Τότε τους χειροκροτούσαν, τώρα τους βγάζουν σε αναστολή εργασίας.

Η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει όπως έχει σήμερα. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίξαμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας με όλες μας τις δυνάμεις. Από την αρχή. Αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στις μεγάλες ευθύνες της πολιτείας και στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να πάρει σοβαρά μέτρα και όχι να αντιμετωπίζει την πανδημία με όρους επικοινωνίας, τιμωρίας και δήθεν παραδειγματισμού. Να σταματήσει να καλλιεργεί την ανασφάλεια και τον τρόμο του λαού μπροστά στην υγειονομική απειλή.
Καλούμε την κοινωνία της Ημαθίας να σταθεί μαζί μας σε αυτήν την μάχη. Για να διεκδικήσουμε το κοινό μας μέλλον. Την ερχόμενη Τρίτη επισκεπτόμαστε τις δομές υγείας της Ημαθίας με τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Εμείς την Ημαθία την βάζουμε στον χάρτη, δεν την εξαφανίζουμε.