ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΛΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΛΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ

Ο Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Άγγελος Τόλκας, επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον Υπεύθυνο του τομέα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσαπαρόπουλο το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Λυκοστράτη Κωνσταντίνο, το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λέττα και το Σωματείο Εργαζομένων.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία αλλά και η ανάγκη κινητοποίησης της κοινωνίας, της πολιτείας και της επιστήμης για την αντιμετώπισή τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολιασμού των υγειονομικών.
Ο Άγγελος Τόλκας μεταξύ άλλων δήλωσε:
Βρισκόμαστε σήμερα στο Νοσοκομείο Νάουσας, στο μέσον μιας εκ νέου έξαρσης της πανδημίας στη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πρώτη στιγμή στήριξε την εθνική προσπάθεια.
Ζητήσαμε την άρση της πατέντας, ταχθήκαμε ανεπιφύλαχτα υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, απαιτήσαμε μια σειρά από παρεμβάσεις στήριξης της δημόσια υγείας, επιδημιολογική επιτήρηση και μελέτες, ιχνηλάτηση και μέτρα αποφυγής συνωστισμού, ενίσχυση στο πεδίο της μάχης των εντατικών.
Η κυβέρνηση επένδυσε μόνο στον εμβολιασμό αλλά δεν στήριξε το Σύστημα Υγείας.
Η κυβέρνηση όμως έκανε λάθος με τους εκβιασμούς, τον αυταρχισμό, τις απειλές, την εξαγορά των νέων μας με τα 150 ευρώ, τον διχασμό των πολιτών. Δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν οικειοθελώς και η χώρα έμεινε πίσω.
Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει εν μέσω πανδημίας και τη συζήτηση για ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση υπηρεσιών του ΕΣΥ περιγράφοντας περίπου δομές σαν αυτήν τηW Νάουσας.
Στην Ημαθία δεν έχει γίνει κανένα εμβολιαστικό θαύμα, όπως αρέσκεται να διαφημίζει η κυβέρνηση. Ο Νομός υπολείπεται από τον εθνικό μέσο όρο. Από τις 136.000 ενήλικων πολιτών εμβολιάστηκαν πλήρως οι 57.000. Ένα 58% του πληθυσμού δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί.
Επομένως τα μέτρα επιβολής, η υποχρεωτικότητα ή τα αντικίνητρα σε ανεμβολίαστους, που πιθανόν να βοηθούσαν αν ο αριθμός που θα υπολείπονταν για το τείχος ανοσίας ήταν σχετικά μικρός, όχι μόνο δε θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος και αρνητικών εξελίξεων, με τη διασπορά μιας γενικευμένης κοινωνικής αντιπαράθεσης.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία παραμένει σαφής :
-ΝΑΙ στον μαζικό εμβολιασμό χωρίς αναστολές και δεύτερες σκέψεις.
-ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο γενικό πληθυσμό, που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.
Εξαίρεση αποτελούν οι εργαζόμενοι και λειτουργοί στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας, που οφείλουν να είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό βέβαιο ότι δε θα μεταφέρουν τον ιό.
Σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κατηγορίες επαγγελμάτων να εμβολιαστούν.
Σε δεύτερη φάση θα πρέπει όσοι το αρνούνται να έχουν ως συνέπεια τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς.
Η αναστολή εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση δε θα βοηθήσει στην καμπάνια του εμβολιασμού, θα προκαλέσει ανούσια και διχαστική κοινωνική σύγκρουση που αποπροσανατολίζει και θα προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο για τη λειτουργία των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας την ώρα της μάχης.
Εμείς καλούμε τους πολίτες να παραβλέψουν τα μεγάλα λάθη της κυβέρνησης και να εμβολιαστούν.
Η προσπάθεια που κάνει η κυβερνητική προπαγάνδα να εμφανίσει όσους ασκούν κριτική στις αποτυχίες της ως υποστηρικτές των συνωμοσιολόγων ή των αρνητών, αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο μιας κυβέρνησης που ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
– Ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
– Αναβάθμιση των υποδομών υγείας της Ημαθίας, που αυτή τη στιγμή στηρίζονται στην αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
– Μέτρα δημόσιας υγείας σε χώρους δουλειάς, μέσα μεταφοράς και σχολεία.
– Ακύρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για κλείσιμο ή συγχώνευση νοσοκομείων και κλινικών , καθώς και για αναστολές και απολύσεις προσωπικού.